27.2.10

"Η Ελλάδα πρέπει να ματώσει" Κ. Βεργόπουλου

.
Από την ιστοσελίδα http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=135822
.
Τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα, με στόχο τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος και η τοποθέτηση της χώρας σε εποπτεία από ξένες δυνάμεις παραπέμπουν στον διεθνή οικονομικό Ελεγχο του 1898 από τις αυτές πιστώτριες δυνάμεις.

Με τη διαφορά ότι τότε είχε προηγηθεί η ελληνική πτώχευση, ενώ σήμερα ο έλεγχος επιβάλλεται προληπτικά.
Στο εξής οι αποφάσεις που αφορούν την Ελλάδα θα λαμβάνονται χωρίς συμμετοχή ή ψήφο της.
Η χώρα εκπίπτει των αυτονόητων δικαιωμάτων της ως μέλους της ευρωζώνης.
Η έκπτωση δεν αφορά μόνον την Ελλάδα, αλλά κάθε χώρα-μέλος, οσάκις φθάνει να κρίνεται από τις υπόλοιπες.
Εάν έπειτα από 112 έτη επιστρέφουμε στον 19ο αιώνα, στον οποίο δεν υπήρχε ευρωζώνη, αλλά μόνον ιμπεριαλισμός, τότε κάποιο πρόβλημα σοβεί στο ευρωσύστημα: αντί της επαγγελλόμενης συνεταιρικής σχέσης μεταξύ ισχυρών και αδύναμων της ζώνης, αποκαλύπτεται σχέση ανταγωνιστική και πιθανώς αποικιοκρατική.

Ο Πάτρικ Αρτις, διευθυντής μελετών του γαλλικού τραπεζικού ομίλου Νατίξις σημειώνει ότι η Γερμανία αντλεί τα δύο τρίτα των πλεονασμάτων της από την ευρωζώνη, διευρύνοντας τα μερίδιά της στις αγορές εις βάρος των εταίρων της.

Αυτό αποσταθεροποιεί τη συνοχή της ζώνης και θα έπρεπε να αντισταθμίζεται από θεσμικές σταθεροποιητικές ροές πόρων κατά την αντίστροφη φορά.
Εάν παρόμοιες δεν προβλέπονται, θα έπρεπε τουλάχιστον να αντισταθμίζονται από επενδύσεις της πλεονασματικής χώρα στις ελλειμματικές.

Ομως, η Γερμανία επενδύει τα πλεονάσματά της εκτός ευρωζώνης, παρά εντός αυτής.

Κι ακόμη, οι επιδόσεις της Γερμανίας δεν οφείλονται μόνο στην ικανότητα των επιχειρήσεών της, αλλ' επίσης σε κρατικές επιδοτήσεις μέχρι 1,3% του ΑΕΠ, ενώ στη χώρα μας αυτές περιορίζονται σε 0,1% του ΑΕΠ.
Η Ελλάδα είναι σήμερα περισσότερο φιλελεύθερη από τη Γερμανία, αποδέχεται ελλείμματα που τροφοδοτούν γερμανικά πλεονάσματα και τελικά ενοχοποιείται από την επωφελούμενη για τα οφέλη πλευρά, που μέχρι σήμερα της έχει παραχωρήσει.

ΗΕλλάδα αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη στη Γερμανία, σημειώνει ο Μάρτιν Γουλφ στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς»: δέχθηκε γερμανικές πιστώσεις και τοποθετήσεις, τις οποίες μετέτρεψε σε διαρκή ζήτηση γερμανικών προϊόντων και εξοπλιστικών προγραμμάτων, που τροφοδότησαν γερμανικά πλεονάσματα.
«Τώρα, η Γερμανία οφείλει να επιστρέψει το ασανσέρ», στηρίζοντας οικονομικά τις χώρες από τις οποίες αντλεί πλεονάσματα.
Αντ' αυτού, η χώρα αυτή ηγείται στην Ευρώπη δυσφημιστικής ανθελληνικής εκστρατείας.
Ισως, φαντάζεται ότι, εάν αποδείξει πως οι Ελληνες παραμένουν «απείθαρχοι, σπάταλοι και καλοπερασάκηδες», αυτό την απαλλάσσει από την κοινοτική και συνεταιρική αλληλεγγύη, που θα έπρεπε να διέπει τις σχέσεις μεταξύ εταίρων της αυτής νομισματικής ζώνης.

Ακόμη και αν οι Ελληνες είναι έτσι όπως παρουσιάζονται από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, επιβεβαιώνεται σήμερα η γερμανική ολιγωρία να στηρίξει τις αδύναμες περιοχές της ευρωζώνης και αυτό υπονομεύει το μέλλον του ευρωνομίσματος.

Ποιος, άραγε, βλάπτει περισσότερο το ευρωσύστημα, διερωτάται η γαλλική «Λε Μοντ», η ανεύθυνη και επιπόλαιη Ελλάδα, που αποτελεί 2% της ευρωζώνης ή μήπως η σοβαρή και εγωιστική Γερμανία, που συγκεντρώνει 27% της οικονομίας της ζώνης;

Πόσο σπάταλο είναι το ελληνικό κράτος, όταν αποδεικνύεται το φθηνότερο στην Ευρώπη; Κοστίζει στη χώρα μας 17,3% του ΑΕΠ, στη Γερμανία 19,9%, στη Γαλλία 24%, στη Βρετανία 23,7%, στην ευρωζώνη 21,8%.

Με τα πρόσφατα μέτρα επιδιώκεται μείωση των δημοσίων και ιδιωτικών καταναλωτικών δαπανών κατά 9 μονάδες του ΑΕΠ μέχρι το 2012.
Εφόσον σε κάθε μονάδα καταναλωτικής δαπάνης αντιστοιχεί 1,5 μονάδα του συνολικού εθνικού εισοδήματος, αναμένεται ετήσια συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4,5% και συνολικά κατά 13,5% στο τέλος της τριετίας.
Μια τόσο δραστική περικοπή του εθνικού εισοδήματος θα επιδεινώσει την ύφεση, θα απογειώσει την ανεργία, αλλά, το κυριότερο, θα καταστήσει ανέφικτη την επιδιωκόμενη εξισορρόπηση του δημοσιονομικού ισοζυγίου.
Οπως σημειώνει ο Γουλφ, με τη σημερινή αβέβαιη κατάσταση, κάθε προσπάθεια άμεσης περιστολής των δημοσίων ελλειμμάτων συνιστά «βαρύτατο σφάλμα», δεδομένου ότι αυτό εξωθεί την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση και συνεπώς σε ευρυνόμενο έλλειμμα.

Από την Οξφόρδη, ο Πωλ Ντεγκρώ απέδειξε ότι το δημόσιο έλλειμμα δεν είναι πρωτογενές γεγονός, αλλά δευτερογενές σύμπτωμα, του οποίου ασθένεια είναι η ύφεση.
Εάν οι δημόσιες δαπάνες επεκτείνονται, αυτό γίνεται σε αναπλήρωση των ιδιωτικών, οσάκις αυτές υστερούν.
Εάν το ελληνικό εθνικό εισόδημα συρρικνωθεί κατά 13,5%, τότε το δημόσιο χρέος από 115% του ΑΕΠ, που είναι σήμερα, θα ανέλθει σε 133%.
Η εξυπηρέτηση του χρέους, όταν το εθνικό εισόδημα συρρικνώνεται, επιβαρύνεται: οι πληρωμές, τόκων από 4,5% του ΑΕΠ σήμερα, θα αυξηθούν σε 5,5%.
Ο χρηματιστής Τζορτζ Σόρος συνοψίζει για την Ελλάδα: «Οι μείζονες περικοπές δαπανών επιδεινώνουν την ύφεση, μειώνουν τα κρατικά έσοδα και δεν βελτιώνουν αλλά επιβαρύνουν το ποσοστό του χρέους στο ΑΕΠ.
Οι αγορές δεν καθησυχάζουν, οι διαφορές των ελληνικών επιτοκίων από τα γερμανικά θα διευρύνονται»1.

Το δημόσιο χρέος δεν συνιστά ελληνική πρωτοτυπία, αλλά παγκόσμιο φαινόμενο, λόγω υφεσιακής εμπλοκής της παγκόσμιας οικονομίας.
Το Ινστιτούτο ΜακΚίνσεϊ αναμένει το δημόσιο χρέος έναντι του ΑΕΠ το 2050 600% στην Ιαπωνία, 500% στη Βρετανία, 450% στις ΗΠΑ, 400% στη Γαλλία, 300% στη Γερμανία, 250% στην Ιταλία.

Η Ελλάδα υιοθέτησε αμαχητί την άφρονα υφεσιακή συνταγή της περικοπής δαπανών.
Η φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη, με τις χαμηλότερες αποδοχές, την υψηλότερη φτώχεια, νεανική ανεργία, κοινωνικούς αποκλεισμούς, εγκαλείται από την πλουσιότερη να περικόψει το ήδη χαμηλό βιωτικό επίπεδό της, να απεμπολήσει κάθε φιλοδοξία σύγκλισης.

«Η Ελλάδα πρέπει να ματώσει», διαβεβαιώνουν εμβριθώς Γερμανοί εμπειρογνώμονες. Εντάξει, να ρεύσει το αίμα, αλλά αυτό, εκτός από τα τρωκτικά, σε τι θα ωφελήσει είτε την ίδια είτε τους εταίρους της;

1. Βλ. George SOROS, The Greek Conundrum, Project Syndicate, Φεβρουάριος 2010.
kvergo@gmail.com
.
Βλ. και http://www.andreas-wehr.eu/ps-s-lle-.html: Επιχείρηση:"Τιμωρείστε την Ελλάδα"
.

23.2.10

"Να Κάνεις το Ίδιο Πράγμα Συνέχεια και να Περιμένεις Άλλο Αποτέλεσμα Είναι Παράνοια"

.
Η ρήση στον τίτλο είναι του Αϊνστάιν. Με τη ρήση αυτή κατέληξε το γράμμα – σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε στην ιστοσελίδα της επιχείρησής του ο άνθρωπος που πριν μια βδομάδα πρωταγωνίστησε στα δελτία ειδήσεων του κόσμου.

Πρόκειται για τον Andrew Joseph Stack, μηχανικό στο επάγγελμα, ο οποίος στις 18 Φεβρουαρίου, αφού έβαλε φωτιά στο σπίτι του, πήρε το ιδιωτικό αεροσκάφος του και έπεσε σε κτίριο της εφορίας στην πόλη Austin στο Τέξας των ΗΠΑ.

Την ιστοσελίδα του μπλόκαρε το FBI, αλλά η επιστολή του κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και μπορεί να τη βρει κανείς εδώ:If you're reading this, you're no doubt asking yourself, “Why did ...

Σ΄ αυτήν καταγγέλλει τις κυβερνητικές πρακτικές σχετικά με τη διάσωση των τραπεζών, τη General Motors, την Enron την Arthur Andersen, τα συνδικάτα, τα ναρκωτικά τις ασφαλιστικές εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης καθώς και τη στάση και τις πρακτικές της Καθολικής Εκκλησίας.

Περιγράφει τη ζωή του ως μηχανικού και την εμπειρία του από τη συνάντησή του με μια φτωχή γυναίκα που χήρεψε και δεν πήρε τη σύνταξη που της είχαν υποσχεθεί, σχολιάζει την εκμετάλλευση των πολιτών μέσω των δαιδαλωδών φορολογικών νόμων, την απόγνωση στην οποία τον έφεραν, τις κατάφωρες αδικίες που γίνονται γενικότερα μέσω των νόμων οι οποίοι αλλιώς λειτουργούν για τους έχοντες και κατέχοντες και αλλιώς για τους υπόλοιπους.

Η όλη επιστολή είναι μια κραυγή ενάντια στην αδικία και την ανομία των νόμων και του ισχύοντος καταπιεστικού συστήματος.

Στην αρχή της επιστολής αναφέρει:
«Αν διαβάζετε την επιστολή αυτή, αναμφίβολα θα διερωτάστε « Γιατί έπρεπε να συμβεί αυτό;"
Όταν ήμασταν παιδιά μας δίδασκαν ότι αν δεν υπήρχαν οι νόμοι δεν θα υπήρχε κοινωνία παρά μόνον αναρχία.

Δυστυχώς, από πολύ μικρή ηλικία εμείς σε αυτή τη χώρα έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου να πιστεύουμε ότι σε αντάλλαγμα για την αφοσίωση και την υπηρεσία μας, η κυβέρνησή μας εγγυάται δικαιοσύνη για όλους.
Περαιτέρω έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου να πιστεύουμε ότι υπάρχει ελευθερία σε αυτή τη χώρα και ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε με τη ζωή μας τις ευγενείς αρχές των ιδρυτών της".

Ενδιάμεσα αναφέρει:
"Σε μια κυβέρνηση γεμάτη υποκριτές από πάνω ως τα κάτω, η ζωή είναι τόσο φθηνή όσο και τα ψέματά τους και οι νόμοι τους που είναι φτιαγμένοι γι αυτούς".

Και συνεχίζει:
"Ξέρω ότι δεν είμαι ο πρώτος που θα αποφασίσει ότι δεν μπορεί άλλο να ανεχτεί την κατάσταση αυτή.
Ήταν ανέκαθεν μύθος ότι οι άνθρωποι έχουν σταματήσει να πεθαίνουν για την ελευθερία τους σε αυτή τη χώρα. Δεν περιορίζονται στους μαύρους, τους μετανάστες και τους φτωχούς.

Γνωρίζω ότι έχουν υπάρξει αμέτρητοι πριν από μένα και θα υπάρξουν σίγουρα και πολλοί άλλοι που θα ακολουθήσουν.
Ξέρω επίσης ότι αν δεν προσθέσω και το δικό μου σώμα να καταμετρηθεί μ΄αυτούς, τίποτα δεν θα αλλάξει.

Επιλέγω να μην συνεχίσω να κοιτάζω πάνω από τον ώμο μου στον «Μεγάλο Αδελφό» να με κατασπαράζει.
Επιλέγω να μην αγνοώ τί συμβαίνει γύρω μου.
Επιλέγω να μην προσποιούμαι ότι οι συνήθεις καταστάσεις δεν θα συνεχιστούν.
Τις έχω πια βαρεθεί.

Και καταλήγει:
"Είδα κάπου γραμμένο ότι ο ορισμός της παράνοιας είναι να επαναλαμβάνει κανείς το ίδιο και το ίδιο ξανά και να να περιμένει ότι ξαφνικά το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό.

Είμαι έτοιμος επιτέλους να σταματήσει αυτή η παράνοια.

Λοιπόν, κ. Μεγάλε Αδελφέ, άνθρωποι του IRS (εφορίας), ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό
.
Πάρτε μια λίμπρα από τη σάρκα μου και κοιμηθείτε καλά".

* Το κομμουνιστικό δόγμα: Από τον καθένα ανάλογα με την ικανότητά του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του.
.
** Το καπιταλιστικό δόγμα: Από τον καθένα σύμφωνα με την ευπιστία του, στον καθένα σύμφωνα με την απληστία του.

Joe Stack (1956-2010)
02/18/2010

18.2.10

Nικάμε Χωρίς να Πολεμάμε, Πρώτα Νικάμε και Μετά Πολεμάμε

.
Από την Ανωτάτη Σχολή Κακών Τεχνών με τίτλο: νικάμε χωρίς να πολεμάμε, πρώτα νικάμε και μετά πολεμάμε

Πρόγραμμα Αποσταθεροποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας

αγοράζουμε όσο γίνεται λιγότερα,

δουλεύουμε όσο γίνεται λιγότερο,

πληρώνουμε όσο γίνεται λιγότερα,

επεκτείνουμε την αλληλεγγύη όσο γίνεται περισσότερο

τίποτα από αυτά ο Κύριος και το Κράτος δεν μπορεί να καταστείλει!

φίλες και φίλοι,
οι Κύριοι, τα αφεντικά μας, οι καπιταλιστές της παραγωγής και του χρήματος, οι ένοπλοι ζητιάνοι, οι άρπαγες και καταστροφείς του συλλογικά παραγόμενου τεράστιου κοινωνικού πλούτου, θέλουν να μας τα πάρουν όλα:

τον πλούτο που παράγουμε, τον χρόνο, τον χώρο, τη φύση, τη συντροφικότητα, τη φιλία, τη συμβίωση, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, τη δημιουργική σύγκρουση, την κοινοχρησία, την κοινοκτησία, τη χαρά, τη ξενοιασιά, τη δημιουργικότητα, την ελευθερία, την ισότητα, τον κομμουνισμό, τον έρωτα, το παιχνίδι,

χαίρονται όταν μας βλέπουν να υποφέρουμε, υποφέρουν όταν μας βλέπουν να χαιρόμαστε,
φοβούνται, θέλουν να ελέγξουν το μέλλον, θέλουν να εξαλείψουν τις αντικειμενικές και υποκειμενικές προϋποθέσεις που έρχονται στο προσκήνιο και επιτρέπουν την κατάλυση της Κυριαρχίας, της διαταγής, της αρπαγής, της καταστροφής,

θέλουν να μας δουν γονατιστούς να τους παρακαλάμε: τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον,

το Πρόγραμμα Σταθερότητας είναι μέρος ενός Προγράμματος Αποτροπής της Επίλυσης των Παγκόσμιων, τοπικών, κοινωνικών, προσωπικών προβλημάτων, ενός Προγράμματος ενίσχυσης, αναπαραγωγής και διαιώνισης της Κυριαρχίας, της καταστροφής του πλούτου και του υποτελών Παραγωγών,

μόνο ένα Πρόγραμμα Αποσταθεροποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας είναι δυνατόν να τους σταματήσει και να θέσει τα θεμέλια της επίλυσης των Παγκόσμιων Κοινωνικών και Προσωπικών Προβλημάτων,

η απάντησή μας δεν πρέπει να είναι μόνο προσωρινή (απεργία, διαδηλώσεις, απελευθερώσεις χώρων – κακώς τις λέμε, μιμούμενοι τον Κύριο, καταλήψεις)

αλλά διαρκής, μόνιμη, αδιάλλακτη,
ώστε να είναι ο προπομπός ένος νέου τρόπου ζωής και σκέψης, ενός νέου πολιτισμού, το πρόπλασμα μιας κοινωνικής οργάνωσης που θα βασίζεται στην ισότητα, την ελευθερία, την γενικευμένη κοινοχρησία και κοινοκτησία,

εμείς χρειαζόμαστε χρόνο για να χαρούμε τη ζωή μας, για να επιλύσουμε να κοινωνικά προβλήματα, για να αποτρέψουμε την καταστροφή της ζωής και της κοινωνίας

κι εσείς αυξάνετε το όριο συνταξιοδότησης, αυξάνετε τον χρόνο εργασίας, καταδικάζετε στην ανεργία εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες,

γι αυτό
όλες και όλοι, αποχή από την εργασία και από το σχολείο τη πρώτη βδομάδα κάθε μήνα,
εμείς χρειαζόμαστε περισσότερο πλούτο, που εμείς παράγουμε, για να χαρούμε τη ζωή και να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των κοινωνικών προβλημάτων κι εσείς μειώνετε τους μισθούς και τα μεροκάματα, θέλετε να μας κάνετε όλους φτωχούς, ενδεείς, δούλους, ζητιάνους,

γι αυτό θα τον κρατήσουμε, θα τον πάρουμε μόνοι μας,

από όλες και όλους στάση πληρωμών:
δεν πληρώνουμε φόρους, δόσεις, εισιτήρια, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια αυτοκινήτων, διόδια, πρόστιμα, και εάν χρειαστεί και λογαριασμούς κοινωφελών υπηρεσιών, που έχουν αρπαχτεί από το Κράτος και τους καπιταλιστές (ηλεκτρικό, τηλέφωνο, ύδρευση, αέριο, )

εσείς θέλετε να αυξήσετε τα κέρδη σας, αγνοείτε όμως ότι εμείς έχουμε κατανοήσει ότι κάθε φορά που αγοράζουμε κάτι, πέφτουμε θύματα κλοπής, ότι χρησιμοποιείτε το χρήμα ως μέσον αρπαγής και καταστροφής,

γι αυτό
από όλες και όλους, διαρκής στάση κατανάλωσης:
δεν αγοράζουμε κρέας (ή το περιορίζουμε), αλλαντικά, κονσέρβες, αναψυκτικά, φρούτα και λαχανικά που δεν είναι εποχής, που δεν είναι τοπικά ( ο κατάλογος θα συμπληρωθεί από όλους μας)

σταματάμε να αγοράζουμε σκουπίδια, προσανατολιζόμαστε προς την δραστική μείωση της παραγωγής, προς τον μερικό έλεγχοι της παραγωγής μέσω του μερικού ελέγχου της κατανάλωσης,

από όλες και όλους στάση αγοράς (μποϊκοτάζ):
σταματάμε να αγοράζουμε ευρωπαϊκά προϊόντα, από ευρωπαϊκά καταστήματα,

(πάνω σε αυτό το ζήτημα οι ψοφοδεείς μαρξιστές και τα ψοφίμια της ιστορικής Αριστεράς ας ρίξουν μια ματιά στις σελίδες 58-61 της Εισαγωγής των Grundrisse (der Kritik der politischen oekonomie) του Κ. Μαρξ και θα διαβάσουν, μεταξύ των άλλων, τα παρακάτω:
". . . η κατανάλωση δημιουργεί την ανάγκη για νέα (υπογρ. του Μαρξ) παραγωγή, δημιουργεί λοιπόν το ιδεατό, εσωτερικά κινητήριο λόγο της παραγωγής, που είναι προϋπόθεση της τελευταίας.
Η κατανάλωση δημιουργεί το κίνητρο της παραγωγής, δημιουργεί επίσης το αντικείμενο που δρα στην παραγωγή σαν καθοριστικό του σκοπού της.
Αν είναι ξεκάθαρο πως η παραγωγή προσφέρει εξωτερικά το αντικείμενο της κατανάλωσης, τότε είναι άρα εξίσου ξεκάθαρο πως η κατανάλωση τοποθετεί ιδεατά το αντικείμενο της παραγωγής, σαν εσωτερικό όραμα, σαν ανάγκη, σαν κίνητρο, και σαν σκοπό.
Δημιουργεί τα αντικείμενα της παραγωγής με υποκειμενική ακόμα μορφή.
Χωρίς ανάγκη δεν υπάρχει παραγωγή. Αλλά η κατανάλωση αναπαράγει την ανάγκη.")

εμείς χρειαζόμαστε χώρους για να ζήσουμε κι εσείς τους έχετε μετατρέψει σε μαντριά, στρατώνες, φυλακές,

γι αυτό,
απελευθερώνουμε τους κοινόχρηστους και κοινόκτητους χώρους (τις πλατείες, τους δρόμους, τα σχολεία, τους σταθμούς, τα λιμάνια, κλπ) και τους κάνουμε χώρους ζωής, χορού, παιχνιδιού, ανταλλαγής απόψεων, μάθησης,γνωριμίας, συζήτησης, έρωτα, δημιουργίας,
.
καταργούμε την κρατική υποχρεωτική εκπαίδευση, τους βαθμούς, τις εξετάσεις, και κάνουμε το σχολείο χώρο ζωής και ελεύθερης μάθησης,

νικάμε χωρίς να πολεμάμε, πρώτα νικάμε και μετά πολεμάμε

όλες και όλοι για τριαντάωρο και μισθός για όλους
.

10.2.10

Η Απαγόρευση Μετρητών για 1500 Ευρώ και Άνω και οι Προεκτάσεις της

.


Την σοβαρή αυτή είδηση καθώς και τον εξαιρετικό σχολιασμό μεταφέρω από το http://klassikoperiptosi.blogspot.com/
Το ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου
(Σ.Σ. Γράφει συγκεκριμένα το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο : 29. Συναλλαγές άνω των 1.500 Ευρώ χωρίς μετρητά.

Από 1/1/2011 δεν θα θεωρείται νόμιμη κάθε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων ή μεταξύ επιχειρήσεων, αξίας μεγαλύτερης των 1.500 ευρώ εάν αυτή γίνεται με μετρητά.

Οι συναλλαγές αυτές θα γίνονται με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή δίγραμμες επιταγές.)

Το πρόσχημα για αυτή την απαράδεκτη απόφαση, είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής.

Ας δούμε όμως τα πράγματα απο την αρχή.
Απο την 1η Ιανουαρίου 2011 αν θέλω να αγοράσω μία τηλεόραση η οποία κάνει 1520 ευρώ ή να εξοφλήσω τον μάστορα που επισκεύασε το αυτοκίνητό μου και του οποίου η επισκευή κόστισε 1700 ευρώ ,ή αν έκανα μια επέμβαση αφαίρεσης χολής που κόστισε συνολικά 3000 ευρώ , ή ,ή ,ή ....,τότε δεν θα μπορώ να πληρώσω χρησιμοποιώντας μετρητά,ναι σωστά το ακούσατε,

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ Η Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1500 ΕΥΡΩ!

Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσετε απο του χρόνου θα είναι να προμηθευτείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή μπλόκ δίγραμμων επιταγών.
Δηλαδή απο του χρόνου όποιος δεν έχει άμεση και αυστηρή εξάρτηση απο μια Τράπεζα δεν θα μπορεί να ζήσει.

Με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθεί δήθεν η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή και έτσι επιτέλους θα επικρατήσει ένα κράτος δικαίου όπου όλοι θα αποδίδουν στο κράτος τον φόρο που τους αναλογεί.
Αυτό όμως είναι το πρόσχημα διότι υπάρχουν δεκάδες άλλοι τρόποι να εξαφανίσουν την φοροδιαφυγή και να πείσουν ακόμα και τον πιό δύστροπο επαγγελματία φοροφυγά να συμμορφωθεί.

Το ότι απαγορεύουν την χρήση μετρητών και την υποχρεωτική χρήση κάρτας σημαίνει μόνο ένα πράγμα.
Ότι η "Νέα Εποχή" μετά τις συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις με τις παγκόσμιες και ντόπιες οικονομικές κρίσεις, τις ψεύτικες πανδημίες με τα εμβόλια και τις δήθεν κλιματικές αλλαγές, προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογή της απόλυτης υποδούλωσης των λαών σε ένα ολοκληρωτικό σύστημα ψηφιακής διακυβέρνησης όπως διαφημίζει και υπόσχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Να γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση πέρασε γρήγορα έναν δικτατορικό νόμο που επιβάλλει με το πιστόλι στον κρόταφο την αριθμοποίηση ΟΛΩΝ ακόμα και των νεογέννητων.

"Βαπτιστήκαμε" όλοι λοιπόν ξανά και αποκτήσαμε τον ΑΜΚΑ μας και μας είπαν ότι σε λίγο θα πάρουμε την "κανονική" Κάρτα Υγείας ή όπως αλλιώς θα την πούν.

Για να μην μπερδεύεστε σας υπενθυμίζουμε ότι αυτή η κάρτα που μας έχουν δώσει είναι "τζούφια", δεν έχει ούτε μικροτσίπ ούτε μπορεί να λειτουργήσει με διαδραστικό τρόπο στο παγκόσμιο σύστημα συναλλαγών και φακελώματος,απλώς είναι μια προτύπωση της εικόνας της κανονικής και πλήρως ηλεκτρονικά εξοπλισμένης νέας κάρτας.

Με λίγα λόγια και σταράτα.
Η σταδιακή κατάργηση των μετρητών και η αναγκαστική χρήση μιας κάρτας (που τελικά θα είναι η νέα αστυνομική ταυτότητα με τις εξελιγμένες ψηφιακές της δυνατότητες) εγκαινιάζει όντως μια "Νέα Εποχή" κατά την οποία η επιβίωση -στην κυριολεξία- του καθενός θα εξαρτάται απο το αν αποδέχεται ή όχι την αριθμοποίηση του και το σφράγισμα

Πριν απο μερικά χρόνια, όταν απο άλλο μετερίζι φωνάζαμε για τις συνέπειες π.χ της "Συνθήκης του Σένγκεν" ή για τις δραστηριότητες των οικουμενιστικών κινημάτων και των νεοεποχήτικων πολιτικο-φιλοσοφικών μεταμφιέσεων, ή για τις "ηλεκτρονικές ταυτότητες" (τότε έτσι τις έλεγαν όλοι), σχεδόν κανείς εξαρτημένος απο κόμματα και τηλεοράσεις δεν ήθελε να διακόψει το ηδονικό χασμουρητό της ευμάρειας ενώ μερικοί έπαψαν να βασίζουν την ζωή τους στην ψευδαίσθηση της αυτοτέλειας και στο ...όραμα μιας δήθεν "κοινωνικής ομαλότητας".

Για τους περισσότερους τότε, είμαστε γραφικοί και ακραίοι ενώ οι κοντυλοφόροι της Νέας Τάξης μας κατέτασσαν στους φονταμενταλιστές και συνωμοσιολόγους χρησιμοποιώντας μάλιστα τα παραδείγματα μερικών προβοκατόρων ή πλανεμένων που παρίσταναν τους "προφήτες" περιγράφοντας με χιλιαστικό τρόπο την παντελώς αντι-ορθόδοξη εσχατολογική τους σύγχυση.

Τότε περιγράφαμε τα νεο-εποχήτικα σχέδια λέγοντας ότι ο στόχος τους είναι να καταργήσουν σταδιακά την χρήση των μετρητών αντικαθιστώντας τα με το "πλαστικό χρήμα" (πιστωτική -χρεωστική κάρτα).

Λέγαμε επίσης ότι μετά απο λίγο θα βγεί κάποιος υπουργός και θα μας πεί ότι έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα και οι κλοπές των καρτών και θεωρείται πια επισφαλής και επικίνδυνη η χρήση τους γι΄αυτό πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας, ότι έκαναν και δια νόμου πριν λίγα χρόνια στη χώρα μας οι ιδιοκτήτες στα κατοικίδια ζώα τους,να δεχτούμε δηλαδή ένα ενέσιμο RFID μικροτσίπ κάτω απο το δέρμα.

Τότε πολλοί γελούσαν και σίγουρα περισσότεροι μας λοιδορούσαν.
Σήμερα που δια στόματος του υπουργού των οικονομικών ανακοινώθηκε ότι θα είναι εφεξής νόμος του κράτους αυτό που με ..."φονταμενταλιστική μανία και εσχατολογική ψύχωση" καταγγέλλαμε πριν χρόνια, τι δικαιολογία θα βρούν τα "παπαγαλάκια" ή τα "κοράκια" της "Νέας Εποχής";

Αγαπητοί μας συμπατριώτες δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα θα μας αφήσουν να καταγγέλλουμε απο το διαδίκτυο τα εγκληματικά, φασιστικά και αντίχριστα σχέδια της "Νέας Εποχής", αυτό όμως που μπορούμε να σας πούμε με βεβαιότητα πια ,είναι ότι ο πόλεμος άρχισε και ήλθε ο καιρός να βγούμε με ευθύτητα, θάρρος και ομολογιακό φρόνημα να τους φωνάξουμε κάμποσα "ΟΧΙ" .
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ
ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ-ΧΡΕΩΣΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ"

---- Διαβάστε στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ για τον δρόμο προς την πολυπόθητη ‘αχρήματη κοινωνία’ (cashless society):
Τα μετρητά φεύγουν, καθώς έρχεται το τσιπ
"Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η κατάλληλη μεγάλη κρίση"
2017: Το χέρι σας στο ταμείο παρακαλώ...
2012: Καλημέρα ΑΧΡΗΜΑΤΗ κοινωνία! Καληνύχτα χαρτονόμισμα (και ελευθερία;)
.

9.2.10

Πρώτη Μαρτίου 2010 - 24 ώρες χωρίς εμάς

..................................................Από την ιστοσελίδα http://protimartiou2010.blogspot.com/

Κείμενο Διακήρυξης

Η «Πρώτη Μαρτίου 2010-24 ώρες χωρίς εμάς», είναι ένα ειρηνικό κίνημα, που συσπειρώνει ανθρώπους κάθε εθνικότητας, καταγωγής, πίστης, εκπαίδευσης και πολιτικού προσανατολισμού.
Είμαστε μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς και Έλληνες πολίτες.
Αυτό που μας ενώνει είναι η άρνηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας της έλλειψης ανεκτικότητας που χαρακτηρίζει τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.

Έχουμε συναίσθηση της σημασίας της μετανάστευσης (όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο) και μας εξοργίζουν οι συκοφαντικές και ξενοφοβικές φωνές που ακούγονται κυρίως τώρα τελευταία με την ευκαιρία της ψήφισης του νόμου που ρυθμίζει τα θέματα της ιθαγένειας και του δικαιώματος ψήφου σε μερίδα μεταναστών.

Καταδικάζουμε και αρνούμαστε τα στερεότυπα, τη γλώσσα των διακρίσεων και τις πρακτικές αποκλεισμού. Μας τρομάζει η επίκληση των πολιτισμικών και θρησκευτικών μας ριζών, που μας θυμίζουν το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» της χούντας.

Υπενθυμίζουμε ότι το δικαίωμα στη μετανάστευση αναγνωρίζεται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κι ότι η ανθρώπινη ιστορία υπήρξε πάντοτε ιστορία μετανάστευσης.
Χωρίς μετανάστευση δεν θα είχε υπάρξει καμία διαδικασία οικοδόμησης των πολιτισμών.
Η καταπάτηση αυτού κι άλλων δικαιωμάτων του ανθρώπου βλάπτει και προσβάλλει την κοινωνία στο σύνολό της.

Το να αντιμετωπίζονται οι μετανάστες ως μια άμορφη μάζα παρασίτων ή μια ανεξάντλητη πηγή φτηνής εργατικής δύναμης, αποτελεί κατά την γνώμη μας θέση ανήθικη, παράλογη και επικίνδυνη.
Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα εργάζονται σκληρά και συμβάλλουν καθοριστικά στην διατήρηση και την ανάπτυξη της πολιπολιτισμικής πλέον κοινωνίας μας.
Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της σημερινής Ελλάδας.

Η αντίθεση μεταξύ του «εμείς» και του «εκείνοι», του «αυτόχθονες» και «ξένοι» είναι αναχρονιστική.
Τη θέση της παίρνει η συνειδητοποίηση ότι σήμερα είμαστε «μαζί», παλιοί και νέοι πολίτες που παλεύουμε για την πρόοδο της χώρας και για της οικοδόμηση του μέλλοντός της και του μέλλοντός μας.

Στόχος μας είναι η διοργάνωση, την 1η Μαρτίου 2010, ειρηνικών κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη Γαλλία, πέρασε στην Ιταλία, την Ισπανία, σε μας και σταδιακά απλώνεται σε όλη την Ευρώπη.

Θέλουμε η μέρα αυτή να σηματοδοτήσει δυναμικά την έναρξη μιας συζήτησης, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, για το τι θα συνέβαινε αν πραγματικά, τα εκατομμύρια των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ευρώπη αποφάσιζαν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους ή τις χώρες μας.

Την 1η Μαρτίου η φωνή μας θα ακουστεί με διαφορετικούς τρόπους.
Κεντρικός άξονας θα είναι η αποχή μας από κάθε οικονομική συναλλαγή για 24 ώρες.

Σε συνεργασία με όλους τους υποστηρικτές αυτής της πρωτοβουλίας και με βάση τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις επί μέρους ιδιαιτερότητες, θα οριστικοποιηθούν και μια σειρά άλλες εκδηλώσεις.
Όλες οι ιδέες και οι πρωτοβουλίες είναι καλοδεχούμενες, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της νομιμότητας και της μη βίας.
Σας καλούμε όλες και όλους να υφάνουμε μαζί ένα όμορφο πολύμορφο πολυπολιτισμικό πέπλο που θα σκεπάσει όλη την Ελλάδα.

email: 1martiou2010@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://protimartiou2010.blogspot.com/
Facebook http://www.facebook.com/?ref=home#/group.php?gid=257686146592&ref=mf

Παρακαλούμε τους φίλους μας σε όλη την Ελλάδα που θέλουν και μπορούν να καταθέσουν ιδέες ή να δημιουργήσουν τοπικές επιτροπές για την οργάνωση εκδηλώσεων εκτός Αθηνών,
να επικοινωνήσουν μαζί μας στο mail μας ή μέσω του προφίλ μας στο facebook ή το blog μας.

Η ομάδα πρωτοβουλίας

3.2.10

Β. Παλαιοκώστας: » «Ανοιξαν ομαδόν πυρ εναντίον μου, σημαδεύοντας στο ψαχνό»

Από το http://www.enet.gr/ με τίτλο: » «Ανοιξαν ομαδόν πυρ εναντίον μου, σημαδεύοντας στο ψαχνό»

«Με αφορμή την επικείμενη δίκη για την απαγωγή του βιομήχανου Γ. Μυλωνά, που ξεκινά την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, θα 'θελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

Σε διάφορες φάσεις της ζωής μου υπήρξα καταζητούμενος πρώτης γραμμής, κοντά στα 12 χρόνια συνολικά δραπέτης (ελπίζω να υπάρξει και συνέχεια) και 8 χρόνια έγκλειστος.

Ολα τούτα τα χρόνια που έζησα και ζω κυνηγημένος από την επίσημη πολιτεία δεν βρέθηκε ένας καταδότης να με παραδώσει στα χέρια των διωκτών μου.

Παρ' όλο που στην πρώτη απόδρασή μου, τον Αύγουστο του 1991, υπήρξα και επικηρυγμένος από το γενναιόδωρο προς τους καταδότες ελληνικό κράτος.

Αντίθετα, συνάντησα ανθρώπους με μπέσα, λεβεντιά και αξιοπρέπεια. Ανθρώπους που μου άνοιξαν την πόρτα τους, μου παρείχαν κάλυψη και βοήθεια, χωρίς συχνά να λογαριάζουν το ρίσκο που και οι ίδιοι έπαιρναν.

Ανθρώπους που με βοήθησαν σε δύσκολες στιγμές για μένα (όπως είναι οι αποδράσεις) με κίνδυνο τη ζωή τους, που απέδειξαν ότι σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν μονο υποταγμένοι, προσκυνημένοι αλλά και πολλοί (τόσο πολλοί που έχω εκπλαγεί) που σέβονται τις παραδόσεις της τιμής και της αλληλεγγύης για τον κυνηγημένο.

Ανθρώπους περήφανους που απεχθάνονται τον καταδοτισμό, τη δουλοπρέπεια και το χωροφύλακα.

Ολους λοιπόν αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους τους ευχαριστώ και δημόσια για την πολύτιμη βοήθειά τους και γιατί μου δώσαν την ευκαιρία να τους γνωρίσω.

Δύο από αυτούς είναι ο Βαγγέλης Χρυσοχοΐδης και ο Πόλις Γεωργιάδης που ο καθένας μου στάθηκε με το δικό του τρόπο και τη στιγμή που τον χρειάστηκα, δίχως να προσδοκούν προσωπικά οφέλη παρά μόνο ενήργησαν έτσι όπως τους καλούσε η συνείδησή τους.

Δηλώνοντας τη συμπαράστασή μου στα δύο νέα αυτά παιδιά που η πολιτεία στραγγαλίζει καθημερινά γνωρίζοντας πως το μόνο "έγκλημά" τους είναι η αλληλεγγύη προς τον κυνηγημένο, θα ήθελα να δω έστω και για μια φορά το ύψος για το οποίο περηφανεύεται η ελληνική δικαιοσύνη.

Γιατί για το βάθος της είμαι ο πλέον αρμόδιος να μιλήσω: Αβυσσος.
Δεν θα πω περισσότερα.

Απευθύνομαι μόνο σε όσους θέλουν να κρατήσουν προσχήματα δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας. Και ο καθένας θα πράξει ό,τι του υπαγορεύει η τιμή και η συνείδησή του.

Στις 14-4-09, απόγευμα γύρω στις 8 η ώρα στην είσοδο και εντός του οικισμού του Αλεποχωρίου, ενώ οδηγούσα το αυτοκίνητο πάνω στον κεντρικό παραλιακό δρόμο με κατεύθυνση το κέντρο του χωριού, μου έκλεισαν αιφνιδίως το δρόμο τρία αυτοκίνητα και ταυτόχρονα άλλα δύο κόλλησαν στο πίσω μέρος του δικού μου αυτοκινήτου.
Μεταξύ των πέντε συνολικά αυτοκινήτων υπήρχε ένα μαύρο AUDI Α4, ένα λευκό PEUGEOT RALLY και ένα ταξί του νομού Αττικής μάρκας OPEL.
Στο καθένα από τα αυτοκίνητα επέβαιναν τρία άτομα (σύνολο 15), όλοι με πολιτικά.

Αστραπιαία και ταυτόχρονα πετάχτηκαν όλοι οι επιβαίνοντες έξω κρατώντας οι μεν οδηγοί των αυτοκινήτων υποπολυβόλα Η&Κ ΜΡ5 με διπλό γεμιστήρα και οι υπόλοιποι ημιαυτόματα πιστόλια τύπου GLOCK και Η&Κ U.S.Ρ.
Αμέσως αντιλήφθηκα πως έχω να κάνω με ένοπλους μισθοφόρους του ελληνικού κράτους που βγήκαν παγανιά διψασμένοι για αίμα.
Την ίδια στιγμή απ' τα δεξιά μου και μέσα από ένα αόρατο από τον κεντρικό δρόμο, στενό δρομάκι εμφανίσθηκε ένα άλλο αυτοκίνητο (με τον οδηγό να μένει εμβρόντητος από το σκηνικό που αντίκριζε) και σταμάτησε αναγκαστικά στην έξοδο του μικρού στενού.

Χωρίς δεύτερη σκέψη έστριψα τέρμα δεξιά το τιμόνι και σανίδωσα το γκάζι. Εμβολίζοντας από τα πλάγια το εν λόγω αυτοκίνητο (δεδομένου ότι το στενάκι μετά βίας χωρούσε το δικό μου τζιπ), χώθηκα στο στενό χωρίς να γνωρίζω πού οδηγεί.
Από το ξεκίνημα των όσων περιγράφω μέχρι να διανύσω με το τζιπ 20-30 μέτρα μέσα στο στενό, σφαίρες χόρευαν στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Οι τύποι άνοιξαν ομαδόν πυρ κατά ριπάς με τα υποπολυβόλα και τα πιστόλια, σημαδεύοντας στο ψαχνό (τα μόνα που έμειναν άθικτα ήταν τα λάστιχα του αυτοκινήτου μου).
Από τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτω σε καταστάσεις έντονης πίεσης, είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρος πως ρίχτηκαν τουλάχιστον 150 σφαίρες σε 15 δεύτερα (όσο και κράτησε το όλο σκηνικό). Και κάποιες από αυτές πιθανότατα έπληξαν και το αυτοκίνητο του ανυποψίαστου πολίτη ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτό.

Αυτοί οι αδίστακτοι, οι τυφλοί δολοφόνοι της ΕΛ.ΑΣ ήταν αποφασισμένοι να υλοποιήσουν στο ακέραιο την εντολή που είχαν λάβει από τη φυσική και πολιτική τους ηγεσία.

Εντοπίστε τον και σκοτώστε τον.

Σε αυτή την περίπτωση δεν στάθηκαν τυχεροί, γιατί η τύχη είναι γένους θηλυκού και γουστάρει τους τολμηρούς.

Ο λόγος για τον οποίον αναφέρομαι στο περιστατικό είναι για να αναδείξω τον άθλιο τρόπο με τον οποίο μεταδίδονται από τα ΜΜΕ τέτοια γεγονότα.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα και εγκατέλειψα στα εκατό μέτρα από το συμβάν, γιατί το στενό ήταν αδιέξοδο, ήταν διάτρητο από σφαίρες.

Αυτό το γεγονός δεν αναφέρθηκε και το αυτοκίνητο δεν εμφανίσθηκε πουθενά. Εξαφανίσθηκε ως διά μαγείας. Οπως ως διά μαγείας εξαφανίσθηκε το άλλο αυτοκίνητο (τρακαρισμένο και πιθανόν χτυπημένο από σφαίρες), μαζί με τον ατυχή ιδιοκτήτη του, τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα που ουσιαστικά συμμετείχε άθελά του στο περιστατικό, παρακολουθώντας καρέ καρέ όλη τη σκηνή από την αρχή ώς το τέλος.

Αντί λοιπόν να ερευνήσουν όλα αυτά τα τόσο σημαντικά πράγματα για να φανεί το τι ακριβώς έγινε σε εκείνο το συμβάν, οι τολμηροί και δαιμόνιοι ρεπόρτερ των ελληνικών ΜΜΕ εμφανίσθηκαν μέσα από το δωμάτιο του σπιτιού όπου διέμενα, με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, να κραδαίνουν τα άπλυτα σώβρακά μου, ενημερώνοντας αλαλάζοντες, γεμάτοι έξαψη τον άβολο, αδαή, αποσβολωμένο τηλεθεατή.

Αυτό το περιστατικό αποκαλύπτει ξεκάθαρα την προθυμία για σιωπή και συγκάλυψη εκ μέρους της δημοσιογραφικής κοινότητας, ουσιαστικά συναινώντας στην εγκληματική αυθαίρετη δράση των πιστολάδων της ΕΛ.ΑΣ και των εντολέων τους, συνδιαλεγόμενοι μαζί τους.
"Θα σας επιτρέψουμε να μπείτε στο σπίτι για αποκλειστικό ρεπορτάζ, αλλά για όλα τα υπόλοιπα τσιμουδιά. Μην ψάξετε παραπέρα". Αυτή ήταν η πρόταση και τελικά η αισχρή συμφωνία των δύο πλευρών.
Τα λεφτά εμείς θα τα βγάλουμε.

Τα σώβρακα αξίζουν περισσότερο στο χρηματιστήριο των MEDIA από τη ζωή του ιδιοκτήτη τους. Φτάνει αυτός να είναι "διαβόητος".
Και ποιος νοιάζεται για τον τρόπο που δρα η αστυνομία; Αν η αστυνομία και η ηγεσία της πιστεύουν πως ένας άνθρωπος επειδή μόνο και μόνο είναι καταζητούμενος είναι αυτόματα και για σκότωμα, γιατί να διαφωνήσουμε;

Οποτε χρειαστήκαμε κάποια πληροφορία, το ανώτατο στέλεχος της αστυνομίας (έτσι κομπάζουν) απαντά αμέσως στο κινητό και πρόθυμα μας δίνει τις έγκυρες πληροφορίες. Ενώ ο καταζητούμενος δεν έχει τηλέφωνο. Και αν έχει ή κλειστό θα είναι ή δεν θα έχει σήμα.
Ετσι σκέφτονται οι ατρόμητοι και ανεξάρτητοι σύγχρονοι μαντατοφόροι.

Από εμένα μπράβο και εις ανώτερα, το μέλλον σάς ανήκει.

Μάλιστα θα πρότεινα οι δύο κοινότητες της αστυνομίας και της δημοσιογραφίας να συγχωνευθούν για λόγους λειτουργικούς.

Και πρωτότυπο είναι και πλεονεκτήματα παρέχει.
Τζάμπα εκλέξετε πρόεδρο αστυνομικό συντάκτη της ΕΣΗΕΑ;
Αν οι δαιμόνιοι αυτοί ρεπόρτερ με τον ίδιο ζήλο που δείχνουν στα δικά μου και όχι μόνο σώβρακα, ασκούσαν καθημερινό έλεγχο, καταγγέλλοντας στον έλληνα πολίτη ότι:

* 13.000 άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς αιχμαλωσίας (με το πρόσχημα της παραβατικότητας), βιώνοντας την απόλυτη εκμετάλλευση, τη δική τους και των οικογενειών τους, από την επίσημη πολιτεία.

Που αφού περάσαν τις συμπληγάδες μιας διεφθαρμένης αστυνομίας και μιας τρισχειρότερης δικαιοσύνης καταλήγουν καταδικασμένοι με βαρύτατες ποινές σε μεσαιωνικές συνθήκες διαβίωσης και ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια του ομαδικού και διαρκούς βασανισμού.

Που νιώθουν στο πετσί τους τη βαρβαρότητα με την οποία αυτό το σαθρό σύστημα πασχίζει να ελέγξει και εν τέλει να αφανίσει ό,τι τολμά να του βγάλει τη γλώσσα.

* Αν καταγγέλλανε τους ένοπλους φρουρούς του ελληνικού κράτους που εκτελούν εν ψυχρώ πολίτες (νέους κατά προτίμηση) στη μέση του δρόμου, μπροστά στα μάτια όλων των πολιτών.

Που εξευτελίζουν και βασανίζουν μέχρι θανάτου ανθρώπους στα κρατητήρια.

Που στήνουν με το έτσι θέλω κατηγορητήρια κατασκευάζοντας ενόχους και στέλνοντάς τους για χρόνια φυλακή. Και τόσες άλλες εγκληματικές πράξεις χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν.

* Αν ασκούσαν πραγματικό έλεγχο στους σύγχρονους πειρατές του πολιτικού συστήματος, οι οποίοι με βοηθό το τέχνασμα της ψήφου του έλληνα πολίτη και τις ευλογίες των ΜΜΕ καταλαμβάνουν το Κοινοβούλιο μετατρέποντάς το σε στρατηγείο καταδυνάστευσης του ψηφοφόρου. Σε άνδρο διαπλοκής, συναλλαγής, αρπαχτής. Σε γιάφκα όπου μοιράζονται τα λάφυρα που αποκομίζουν από επιδρομές και πλιάτσικο.

Που όποιος πολίτης τολμήσει να αμφισβητήσει μπαίνοντας εμπόδιο στα σχέδια τους θα νιώσει να ξεσπά με σφοδρότητα επάνω του η ωμή δημοκρατική βία ενός αιμοβόρου κατασταλτικού μηχανισμού.

Θα βιώσει τη μνησικακία, τον ρεβανσισμό, την εκδικητικότητα και το βαθύ μισος που τρέφει το ελληνικό κράτος για όλους εκείνους που συνειδητά αποποιήθηκαν την ιδιότητα του υποταγμένου πιστού πολίτη ο οποίος αντιλαμβάνεται την ατομική ελευθερία ως χρέος να πράττει ό,τι του υπαγορεύουν, αλλά απαραμένουν άνθρωποι με ελεύθερη βούληση και άποψη γι' αυτό που συμβαίνει γύρω τους, εκφράζοντάς το με πράξεις.

* Αν αποκάλυπταν την τεράτια ευθύνη που έχει αυτή η ομάδα εγκληματιών για την εγκαθίδρυση αστυνομικού κράτους στην Ελλάδα με το οποίο ασκούν αφόρητη ψυχολογική βία στον πολίτη με εκατοντάδες μπλόκα από αρματωμένους ώς τα δόντια μπάτσους και με εξοπλισμό τύπου survivor, και εκείνο το απειλητικό, απολιθωμένο ύφος, κατάλοιπο της χούντας.

Τους χιλιάδες χωροφύλακες που βλέπει κανείς όπου και να κοιτάξει (χωρίς τους κρυφούς).

Τα δεκάδες αποσπάσματα κεφαλοκυνηγών που περνούν τα βουνά και τα λαγκάδια δρώντας κατά το δοκούν, αναβιώνοντας εποχές αρχών του 20ού αιώνα (κλιμάκια λέγονται τώρα -εκλεπτυσμένα πράγματα).

* Αν καταγγέλλουν αυτά και αναρίθμητα άλλα που ακυρώνουν στην πράξη το κοινωνικό κράτος και το κράτος δικαίου όπως οφείλουν και απαιτεί ο ρόλος τους, τότε το σημερινό πολίτευμα που με ζήλο περιφρουρούν και το ονομάζουν δημοκρατία θα ήταν ασύγκριτα πιο ανθρώπινο, ποιοτικότερο και σίγουρα πιο δίκαιο.

Θα μου πείτε δεν είμαι και ο πλέον κατάλληλος να κάνω υποδείξεις και μάλιστα για θέματα δημοκρατίας.
Σωστά. Στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία μπορούν να της κάνουν ό,τι θέλουν, ακόμη και να τη θάψουν αν το επιθυμούν. Είναι καλό ό,τι γεννιέται σ' έναν τόπο, σε αυτόν και να πεθαίνει.

Να μην τους κακοφαίνεται, όμως, που οι πιτσιρικάδες της πετάνε πέτρες. Γριά και ρακένδυτη τη βλέπουν, πέτρες της πετούν.
Αρχέγονα μα αλάνθαστα ένστικτα είναι αυτά.
Γιατί οι πιτσιρικάδες είναι πιο έντιμοι και περήφανοι από τους μεγάλους.
Δεν θα ήθελαν όταν μεγαλώσουν να βρουν μια νεκρή στην ντουλάπα και να μάθουν ότι οι πατεράδες τους την κρατούσαν εκεί για να συντηρούνται από τη σύνταξή της.
Επιθυμούν κάτι πολύ περισσότερο από ένα πτώμα στη φορμόλη και να είστε βέβαιοι πως θα το πάρουν όσα σκιάχτρα κι αν υψώσετε στους δρόμους.

Οσο για το πρόσωπό μου, είναι απόλυτη πεποίθησή μου και σίγουρα χιλιάδων άλλων σκεπτόμενων ανθρώπων πως τη ζημιά που προξενεί στο κοινωνικό σύνολο ένας λαμπερός τηλεπαρουσιαστής σ' ένα και μόνο δελτίο ειδήσεων (των 8 κατά προτίμηση) εγώ δεν θα καταφέρω 10 ζωές να μου χαρίσουν.

Τι ζημιά θα μπορούσα να προξενήσω με ένα λιανοντούφεκο; Δεν το έχω στρέψει ποτέ σε κορμί ανθρώπου, πόσο μάλλον στο μυαλό του.

Τώρα γιατί εγώ με το λιανοντούφεκο είμαι ο καταζητούμενος και κινδυνεύω να σκοτωθώ πέφτοντας πάνω σε κάποιο λυσσασμένο απόσπασμα και εκείνοι που με κερδοφόρα υπερόπλα τους εκφυλίζουν και σιγά σιγά αποστειρώνουν το πνεύμα ενός ολόκληρου λαού καταστώντας τον πνευματικά ανάπηρο, γίνονται κριτές και διώκτες μου, είναι και η δική μου απορία.

Τώρα όμως που το καλοσκέφτομα ίσως θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί όπλων. Οποιος κρατάει λιανοντούφεκο να δικάζεται για κακούργημα!!!
Επειδή είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνω δημόσια δεν θα ήθελα να κλείσω έτσι βαριά.

Γι' αυτό θα βάλω ένα αληγορικό κουζ-γρίφο-αίνιγμα που νομίζω πως θα σας δυσκολέψει πολύ.
Πώς ονομάζεται ο βοηθός σερίφη κάποιου ορεινού και απομακρυσμένου χωριού της γιούτα των ΗΠΑ που προτάθηκε και τελικά παρέλαβε περιχαρής βραβείο από το FBI, γιατί με ηρωισμό και πάντα με κίνδυνο τη ζωή του συνέλαβε και παρέδωσε στη δικαιοσύνη κάποιους επικίνδυνους διασαλευτές της τάξης του χωριού;

Που εκτός από το βραβείο είχε φιλοδοξία να γυριστεί ταινία από το Χόλιγουντ για το κατόρθωμά του, με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνεϊ, εκνευρίζοντας έτσι και αναγκάζοντας τους αμερικανούς φίλους του να τον εξορίσουν, υποβιβάζοντάς τον σε υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε χώρα ανεξάρτητη των Βαλκανίων.

Που σύμφωνα με δικές μου αποκλειστικές πληροφορίες συνεχίζει να φαντάζεται και να ψάχνει εναγωνίως διασαλευτές!
Για να σας διευκολύνω θα σας πως μερικές από τις αγαπημένες του λέξεις. Δημοκρατία, επαναστατικό ταμείο, γκέτο, συγκοινωνούντα δοχεία, αποσταθεροποίηση, μηδενική ανοχή, οργανωμένο έγκλημα, θα συλληφθούν.
Επίσης είναι ένθερμος οπαδός του καταδοτισμού και λατρεύει τους πληροφοριοδότες και τις επικηρύξεις.
Πάντως γνωρίζοντας πως ένα από τα πολλά προσόντα του είναι και η εκδικητικότητα, σπεύδω να διευκρινίσω πως κάθε ομοιότητα με γεγονότα και πρόσωπα είναι εντελώς συμπτωματική.
Οσοι αστυνομικοί ρεπόρτερ το βρουν θα μπουν στην κλήρωση για αποκλειστική συνέντευξη.
Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς σε εκείνους που δεν καταθέτουν τα όπλα, με τα οποία επέλεξαν να αγωνιστούν για τη ζωή που ονειρεύονται.

Υ.Γ.: ΛΙΓΟ ΛΑΔΑΚΙ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΚΟΥΡΙΑΖΟΥΝ». .

2.2.10

Που Είναι τα Λεφτά

Από το blog Γιωργος Σαρρης με τίτλο: Ας κρυφτούν τουλάχιστον

Γιατί κινδυνεύουν οι τράπεζες παρά την αισχρή κερδοσκοπία; Γιατί ανησυχούν για ενδεχόμενη έλλειψη ρευστότητας;
.
Μήπως γιατί τζογάρουν τα χρήματα που πήραν στις αγορές υποκύπτοντας ενίοτε προ υπερτέρων αντιπάλων;Μήπως γιατί δε βρήκαν τρόπο να ξεφορτώσουν στα ψηλά, η λόγω απληστίας έμειναν μέσα στην αγορά και τώρα χρειάζονται κι αλλο αίμα;
.
Το ότι ενα τεράστιο κομμάτι των πακέτων διάσωσης πήγε στα χρηματιστήρια πάντως είναι γνωστό και βέβαιο.
Γι αυτο και η πορεια από τις 1450 στις 2900 μονάδες.
Μετά χάλασε το παιχνίδι.
.
Πάμε παρακάτω όμως.
Ειπε η κ.Κατσέλη πως από τα 28 δίς τα 9 πήγαν στην αγορά κρατικών ομολόγων.Δηλαδή πήραν ουσιαστικά άτοκα τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων απο το κράτος( δηλαδή των μισθοσυντήρητων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, και όχι αυτά που οι φίλοι και συμπαίκτες τους στις αγορές, καταθέτουν στις offshore), και αγόρασαν κρατικά ομόλογα π.χ. πρόσφατα με 6,2%, κερδοσκοπώντας εις βάρος αυτών που τους διασώζουν.
.
Τώρα θέλουν κι άλλα μέτρα κατά των δανειοληπτών, και σκληρά μέτρα κατά του λαού που θα πληρώσει το λογαριασμό της διάσωσης.
Και κάποιοι τολμούν να μιλούν για συναίνεση;
.
Ας ανοίξουν οι λογαριασμοί των 25δις των offshore που φοροδιαφεύγουν με την άδεια του κράτους, και μετά να συζητήσουμε.
Ας επιστραφούν κάποτε στα ταμεία λίγα από τα κλεμμένα από Siemens, Βατοπέδια κλπ.
και μετά να συζητήσουμε.
Ας συλληφθεί κάποτε ένας έστω για δείγμα, έστω και σαν εξιλαστήριο θύμα και μετά ας το ξαναπούν.
.
Ας φορολογηθούν τα 4.050.000 που εισπράτει ο κ.Προβόπουλος αφορολόγητα μέσω της αυτοτελούς φορολόγησης, και παρόμοια όλοι αυτοί που τρωγοπίνουν γελώντας εις βάρος των φουκαράδων που τους ανέχονται να δίνουν μαθήματα πατριωτισμού , αλληλλεγγύης, και εθνικής ενότητας, και μετά...
.
Μεχρι τότε όμως ας κρυφτούν τουλάχιστον, γιατί πλέον όλοι όσοι δεν είναι ηλίθιοι, ξέρουν ότι σ'αυτήν την κρίση οι πρωταγωνιστές είναι οι τράπεζες και οι αγορές.

Αυτοί έφταιξαν, αυτοί να πληρώσουν!
Καμία συναίνεση.
Λεφτά υπάρχουν.

Και αυτοί είναι οι πρώτοι που ξέρουν που βρίσκονται.
Απ' τα χεράκια τους πέρασαν όλα όπου και να έχουν καταλήξει.
Σιγά το χάος! Μια γειτονιά είμαστε.

Και κάτι άλλο.
Κάποιοι μεγάλοι της δημοσιογραφίας αγχώνονται πολύ για το αν θα υπάρξουν άμεσα μέτρα μετά την διάθεση συναίνεσης ΝΔ, ΛΑΟΣ προς την Κυβέρνηση.

Ειναι ευκαιρία φώναζαν!!
Σιγά παιδιά, καρφωνόσαστε...

Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)