25.9.11

Άνθρωποι.....



Από την Ελευθεροτυπία με τίτλο:


«Μεταξύ των κάθε είδους όντων που περπατάνε και αναπνέουν εδώ πάνω στη γη ο άνθρωπος είναι πιο ελεεινός» είχε πει ο Όμηρος.

Και είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη φράση για να περιγράψει ορισμένους κατοίκους της Λευκάδας, οι οποίοι -κατά πως φαίνεται- ενοχλούνται από τα δοχεία που τοποθετούν οι γείτονές τους για να έχουν λίγο καθαρό νερό τα αδέσποτα.
Και μάλιστα τα πετούν επιδεικτικά.

Πρωταγωνιστές της "βίαιης" και "απειλητικής" αυτής πράξης -όπως τη χαρακτηρίζουν- τα μέλη του φιλοζωικού Σωματείου Λευκάδας, είναι κάτοικοι του νησιού και συγκεκριμένα των περιοχών Νικιάνα, Καρυώτες, Τσουκαλάδες,
καθώς και κάτοικοι από γειτονιές της πόλης της Λευκάδας, "μέρη «παραδοσιακά» στη θανάτωση ζώων δια της τακτικής της φόλας" και "
περιοχές που δεν τολμάει να ταίσει κάποιος αδέσποτο, στο φως του ήλιου, μήπως και μπει στο μάτι του γείτονα ο οποίος μπορεί να ξεσπάσει το μένος του στο φτωχό το ζώο".

Τα μέλη του Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας καταγγέλουν δημόσια τα περιστατικά αυτά.
Καλούν όποιον γνωρίζει ποιοι πράττουν αυτό το έγκλημα να τους υποδείξουν στο Σωματείο και τονίζουν πως "το έγκλημα το διαπράττει αυτός που πετάει το νερό, και όχι εσείς που το βάζετε!".

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Σωματείου πριν λίγο καιρό είχαν ξεκινήσει εκστρατεία, υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκάδας, με σύνθημα
«Βάλτε ένα μπολάκι νερό έξω από την πόρτα σας για τα αδέσποτα. Διψάνε και αυτά όπως και εσείς!».
Η εκστρατεία είχε μεγάλη ανταπόκριση, όχι μόνον στα στενά όρια της Λευκάδας, αλλά και πανελλαδικά.
Τα δοχεία νερού πολλαπλασιάστηκαν, στις αυλές και στα πεζοδρόμια και έγινε κατανοητό πως "δεν είναι έγκλημα να φροντίζεις τα ζώα, κυρίως όταν είναι παρατημένα ή γεννημένα στον δρόμο....". Δυστυχώς κάποιοι φαίνεται πως δεν έχουν την ικανότητα να το αντιληφθούν.
Για την εκστρατεία διαβάστε εδώ http://www.enet.gr/?i=animals-farm.el.home&id=306942

Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)