28.9.11

Οι "ΔΕΚΟ" του πολιτισμού και των αγαθοεργιών - Βάζανε το όνομα, βάζαμε το χρήμα



Απόσπασμα από άρθρο στην Ελεύθερη Σκέψη με τίτλο:


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

"...Θα μας τρελάνετε, επιτέλους; Το «Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή», γιατί είναι ΔΕΚΟ;
Δεν λειτουργεί με το καταπίστευμα των δωρητών;
Αν όχι, να κλείσει!

Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι και αυτό το Ίδρυμα απάντησε, λέγοντας πως θεωρεί ότι το όνομά του συμπεριλήφθηκε εκ… παραδρομής, πως ουδέποτε είχε οικονομική σχέση με το κράτος, ούτε έτυχε κρατικής επιχορήγησης, αλλά λειτουργεί ως ιδιωτικό Ίδρυμα με οικονομική αυτονομία.

Προστίθεται, όμως, πως από τον Απρίλιο έχει ζητηθεί η διαγραφή του από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης «και αναμένουμε την απάντηση»!

Κι’ εμείς, επίσης! Κι’ εμείς επίσης θέλουμε να μάθουμε πώς είχε κάποτε το συγκεκριμένο Ίδρυμα συμπεριληφθεί στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης,
γιατί οι υπεύθυνοί του δέχθηκαν αυτήν την συμπερίληψη και
γιατί θυμήθηκαν μόλις τον περασμένο Απρίλιο – όταν πια η συζήτηση περί συγχωνεύσεων, καταργήσεων κλπ είχε αρχίσει να αποκτά κάποια ουσία
.
"....πότε έγιναν ΔΕΚΟ το Μουσείο Βορρέ, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή;
Εμείς τα πληρώναμε τόσον καιρό;

Η «Ορθόδοξος Χριστιανική Γωνιά» πώς έγινε ΔΕΚΟ;
Και πού κολλάει με τους διάφορους Οργανισμούς Λιμένων;

Όλα αυτά τα Ιδρύματα δεν δημιουργήθηκαν με κάποιες δωρεές και δεν στηρίζονται στις δωρεές; Ποιος (να μην πω τι) τα μετέτρεψε σε ΔΕΚΟ;
Οι διάφοροι Σύλλογοι Γονέων, κηδεμόνων και φίλων από πού και ως πού είναι ΔΕΚΟ;
Πού κολλάνε με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων;

....Το γεγονός ότι το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή εμφανίστηκε στον κατάλογο των ΔΕΚΟ, δεν χωνεύεται, κύριοι- όποιες κι' αν είναι οι ενστάσεις ένθεν κακείθεν!

Το γεγονός ότι αποκαλύπτεται, λόγω τρόικας, πως επί ποιος ξέρει πόσα χρόνια και για ποιους λόγους έχουν συμπεριληφθεί στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης οργανισμοί που φέρουν στον τίτλο τους το όνομα «Γουλανδρή», είναι η απόδειξη για ποιο λόγο φτάσαμε ως εδώ.

Και κάποιος πρέπει να απολογηθεί γι’ αυτό! Και να πληρώσει. Και να τιμωρηθεί. Και να ξεκουμπιστεί να φύγει από τη χώρα, αντί να παριστάνει τον εξυγιαντή.

Αναλάβετε τις ευθύνες σας τώρα. Αφαιρέστε από τον κατάλογο όλους αυτούς που κακώς βρέθηκαν εκεί. Αν σας έχει απομείνει λίγη ντροπή.
Και αν έχει απομείνει λίγη ντροπή στους υψηλούς πελάτες των υψηλών σαλονιών, όπου κυκλοφορούσατε αμέριμνοι με τα δανεικά λεφτά".
elzoni.gr

Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)