15.10.13

Οι αιχμάλωτοι ειρήνης και οι αρένες της δημοσιότητας - Η απίστευτη αναλγησία απέναντι στη σοβαρά πάσχουσα Βίκυ Σταμάτη



"Δεν νομίζω ότι το μέτρο ενός πολιτισμού είναι 
πόσο ψηλά είναι τα κτίρια του από μπετόν,
αλλά μάλλον πόσο καλά έχουν μάθει οι πολίτες του
να σχετίζονται με το περιβάλλον τους 
και τον συνάνθρωπό τους"
Chippewa


Ένας άνθρωπος με αλυσίδες είναι αιχμάλωτος.
Αιχμάλωτος πολέμου εν καιρώ πολέμου, αιχμάλωτος ειρήνης εν καιρώ ειρήνης.

Ο αιχμάλωτος όσο ισχυρός κι αν ήταν πριν, μετά την αιχμαλωσία του καθίσταται αδύναμος.
Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας κρίνεται από τη συμπεριφορά της στα αδύναμα μέλη της. Έτσι λένε.

Οι αιχμάλωτοι ειρήνης μπορούν να έχουν διαπράξει σοβαρά παραπτώματα.
Όπως και οι αιχμάλωτοι πολέμου, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν διαπράξει φόνους, νόμιμους μεν, εν ψυχρώ δε.

Ένας άνθρωπος με αλυσίδες, ένας αιχμάλωτος, είναι ένας αντίπαλος που έχει γονατίσει, κάποιος που έχει πέσει. Δεν μπορεί να αντεπιτεθεί.
Ένας πολιτισμένος αντίπαλος θα σταματήσει να τον χτυπά.

Διεθνείς κανονισμοί και οργανισμοί επιλαμβάνονται της προστασίας των αιχμαλώτων πολέμων. Κράτη που παραβιάζουν τα δικαιώματά τους χαρακτηρίζονται αυταρχικά και καταγγέλλονται.

Για τους αιχμαλώτους εν καιρώ ειρήνης δε φαίνεται να υπάρχει η ίδια ευασθησία.

Για βδομάδες τώρα παρακολουθούμε τη διαπόμπευση των αιχμαλώτων της χρυσής αυγής στα κανάλια αλλά και σε ιστολόγια.
Για βδομάδες τώρα οι ειδήσεις των καναλιών "κοσμούνται" με σκηνές μαυροφορεμένων μασκοφόρων που σέρνουν ως ζωντανά σε τσιγγέλια τους αιχμαλώτους τους.
Για βδομάδες τώρα τηλεπαρουσιαστές διαγκωνίζονται στη λαφυραγώγιση της αιχμαλωσίας τους.

Δεν ορρωδούν σε τίποτα. 
Με έκπληξη διάβασα ότι η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του καταδικασθέντος πρώην υπουργού Άμυνας, ενόσω ήταν προφυλακισμένη 
υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή, ότι είχε επιπλοκές μετά από μετάγγιση αίματος που ακολούθησε, 
ότι είναι μητέρα μικρού παιδιού το οποίο μεγαλώνουν στο χωριό οι γονείς της που είναι υπέργηροι (η μητέρα της πάσχει από καρκίνο και η γιαγιά της έχει πεθάνει από καρκίνο)
και ότι μετά την καταδίκη της σε 12ετή κάθειρξη 
(δεν της αναγνωρίστηκε ούτε το ελφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου που αναγνωρίζεται σχεδόν σε όλους που έχουν διαπράξει τα μεγαλύτερα εγκλήματα)
κρατείται στο ψυχιατρείο στο Δαφνί, 
δεν έχει καν επαφή με το περιβάλλον και της χορηγούνται ισχυρά ψυχοφάρμακα σε θάλαμο με πάρα πολλούς άλλους σοβαρά ασθενείς.

Έχοντας παρακολουθήσει από κοντά το βάσανο δικού μου ανθρώπου με καρκίνο, 
τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του μετά από κάθε στενόχωρη κατάσταση, 
την οποία βίωνε υπέρμετρα
και την απίστευτη αγωνία του τι θα απογίνουν τα (ενήλικα) παιδιά του 
(ακόμη κι όταν σπαραζόταν από σπασμούς λόγω σηψαιμίας από ιατρικά λάθη κατά την τελευταία του παρηγορητική εγχείρηση),

δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που διάβασα. 

Δεν μπορώ να πιστέψω πώς για έναν τόσο βαριά πάσχοντα άνθρωπο εκδηλωνόταν τόση χαιρεκακία στα κανάλια και σε ιστολόγια τόσο καιρό, 

πως δεν βρέθηκε κανείς, κανένας φορέας, καμία ΜΚΟ, να στηλιτεύσει την ανάλγητη στάση των δικαστών της.
πως δεν βρέθηκε κανείς να στηλιτεύσει την έμμεση καταδίκη του ανήλικου παιδιού της.

Μετά διάβασα σε διαδικτυακή εφημερίδα για τη διερευνηθείσα το 2010 και βεβαιωθείσα το 2011 φοροκλοπή 70 περίπου εκατομμυρίων ευρώ από τον πλουσιότερο έλληνα εφοπλιστή, τον Γ, Προκοπίου, για τα 120 αδήλωτα ακίνητά του και για πρόστιμο 40 εκατομυρίων ευρώ, βλ. Εδώ και Εδώ.

Δεν αντελήφθηκα να ασχολήθηκαν τα ΜΜΕ, έντυπα και τηλεοπτικά, για την κλοπή αυτή.
Ούτε βρήκα τίποτα για το θέμα στην αναζήτησή μου στις κομματικές εφημερίδες της αντιπολίτευσης, Η πληροφορία διέρρευσε από τη Γερμανική εφημερίδα Stern. 

Δεν διάβασα τίποτα σχετικά με άσκηση δίωξής του εφοπλιστή από την δικαιοσύνη (σύμφωνα με το νόμο φοροκλοπή πάνω από 150.000 ευρώ αποτελεί κακούργημα, βλ.Εδώ) για βεβαιωμένη κλοπή πολύ μεγαλύτερης κλίμακας από την ελλιπώς τεκμηριωμένη κλοπή του συζύγου της Β. Σταμάτη.

Ούτε διάβασα για παραπομπή της συζύγου του εφοπλιστή και των παιδιών του για συνέργεια στην κλοπή αυτή.

Αντ αυτού πληροφορούμαστε ότι μεθοδεύεται η παραγραφή της φοροκλοπής του, βλ. Ν.Νικολόπουλος:«Ποιός έδωσε εντολή να θαφτεί 70.000.000€ φοροδιαφυγή του εφοπλιστή Προκοπίου;»
και ότι ο εφοπλιστής αυτός συνόδευε τον Σαμαρά στο ταξίδι του στο Κατάρ  (1), (2) 

Οι εξουσίες χρειάζονται εξιλαστήρια θύματα για να χειραγώγήσουν αυτούς που αντιλαμβάνονται ως υπήκοους τους.

Εμείς;
___________________________

(1) Στις 4 Απριλίου 2011 η τρίτη μεγαλύτερη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία μεταφορών με πλοία τάνκερ (του πλουσιότερου έλληνα εφοπλιστή Γ. Προκοπίου)  παρέλαβε από την Ανατολική Λιβύη με μεσάζοντα το Κατάρ αργό πετρέλαιο αξίας 120 εκατ. που θα κατατίθετο στον λογαριασμό των ανταρτών, βλ. Bloomberg

(2) Ο Πρωθυπουργός με 59 επιχειρηματίες και τους υπουργούς Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, τους υφυπουργούς Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη και Περιβάλλοντος, Μάκη Παπαγεωργίου πραγματοποιούν από τις 29/1 διήμερη επίσκεψη στο Κατάρ με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών για επενδύσεις αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου είναι το ... παράδειγμα της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ο οποίος αφού δεν δήλωνε εισόδημα για 120 ακίνητα, έφαγε πρόστιμο-μαμούθ 40 εκατομμυρίων Ευρώ από το ΣΔΟΕ για φορολογικές παραβάσεις. Όταν κλήθηκε να το πληρώσει, πολύ απλά εκείνος μετέφερε στην Ελβετία 600 εκατ. Ευρώ σαν προειδοποίηση ότι θα μεταφέρει όλες τις εταιρείες του στο εξωτερικό αν τον ξαναενοχλούσε η Εφορία και το Ελληνικό κράτος, όπως αναφέρει το περιοδικό Stern και το Βήμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς και η συγκυβέρνηση των Βενιζέλου και Κουβέλη«επιβραβεύουν» τον εφοπλιστή, που του έχει επιβληθεί πρόστιμο για φορολογικές παραβάσεις, με τον Αστέρα Βουλιαγμένης και την συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του στη φάση που γίνονται διαπραγματεύσεις για την πώληση του και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την συμμετοχή στην αγορά του.

Το σχέδιο στημένο αριστοτεχνικά με τον κολλητό φίλο του Αντώνη Σαμαρά και πολιτική επιλογή, Αλέξανδρο Τουρκολιά, το νέο ισχυρό αφεντικό της Εθνικής Τράπεζας να διαπραγματεύεται την πώληση με την εταιρεία «Dynacom Tankers Management» του εφοπλιστή Προκοπίου, βλ. Εδώ.

Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)