5.11.13

Εργασιακά Δικαιώματα - Διεκδικήσεις στις Επιχειρήσεις των Άλλων, Καταστολή στις Δικές μας: Θεωρία και Πράξη του ΚΚΕ

 


Α.  Από την ιστοσελίδα Τυπογραφείο

νόμος είναι το δίκιο του;;;???

"το δίκιο του εργάτη είναι νόμος" μόνο με καπιταλιστή βιομήχανο.
Αν ο βιομήχανος είναι κομμουνιστής (τυποεκδοτική), "νόμος είναι το δίκιο του κομμουνιστή βιομηχάνου".

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα να απομονώσει το ΚΚΕ


"Η νέα ηγεσία του ΚΚΕ συνεχίζει να λειτουργεί σαν στυγνός εργοδότης που απολύει – αποκεφαλίζει όποιον διεκδικεί τα εργασιακά του δικαιώματα. Έτσι λοιπόν από τους 5 δημοσιογράφους που έκαναν χρήση ένδικων μέσων για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα 7 μηνών έχουν ήδη απολυθεί και οι 5. 
Από τους 14 δημοσιογράφους που “τόλμησαν” να ζητήσουν τη στήριξη του σωματείου τους, της ΕΣΗΕΑ, ήδη έχουν απολυθεί 8 και αναμένεται συνέχεια τους επόμενους μήνες.
Οι εμφανείς επιχειρήσεις του ΚΚΕ Ριζοσπάστης, 902 και Τυποεκδοτική, έχουν εξελιχθεί σε ένα πιλοτικό εργαστήρι εφαρμογής των νέων εργασιακών σχέσεων, ώστε στο τέλος να μείνουν μόνο όσοι θα πληρώνονται με τον κατώτερο μισθό των 500 ευρώ, ενώ ήδη στην Τυποεκδοτική και στο πόρταλ του 902 γίνονται προσλήψεις νέων κάτω των 25 ετών με μισθό 400 ευρώ!"    
        

Νέα επίθεση του ΚΚΕ στα εργασιακά δικαιώματα


Νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα από το ΚΚΕ. 
Βάσει του νέου καταστατικού του ΚΚΕ τα κομματικά μέλη που εργάζονται στα κομματικά ΜΜΕ αμείβονται εφ’ εξής με τα χρήματα που λαμβάνουν τα επαγγελματικά στελέχη του και υπολογίζονται περί τα 800 !!! ευρώ μικτά. 
Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από όλους τους εργαζομένους στις κομματικές επιχειρήσεις του Περισσού η παραίτησή τους!!! για να χάσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα και η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας!!!.

Στις επιχειρήσεις του  ΚΚΕ οι αριστεροί εργοδότες καταπατούν κάθε εργασιακό δικαίωμα, γι' αυτό το λόγο χρειάζεται σήμερα γραμμή σύγκρουσης συνολικά με τη στρατηγική του κόκκινου καπιταλισμού, την πολιτική του Καπιταλιστικού ΚόμματοςΕλλάδος, και των κομματικών του συνδικαλιστών στον κλάδο που συνεχίζουν να εξαπατούν και να εξαθλιώνουν τους εργάτες.

Το ΚΚΕ απολύει εργαζόμενο επειδή αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.

Πώς γίνεται να στηρίζει το ΚΚΕ τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να απολύει έναν δημοσιογράφο επειδή αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας;

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποφάσισε την απόλυση του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη, με την αιτιολογία πως ο Μπογιόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας. 


Τελικά, κανονικό ανάλγητο καπιταλισμό εφαρμόζει μόνο το ΚΚΕ, σ' αυτή τη χώρα. 


B. Από το 

Πριν από μερικά χρόνια- προ κρίσης- το ΚΚΕ ζητούσε κατώτατο μισθό τα 1400 ευρώ. 
Όταν οι αντίπαλοι ρωτούσαν 
«γιατί αυτό δεν το εφαρμόζετε στους δικούς σας εργαζόμενους;»
οι κομμουνιστές απαντούσαν: 
«Γιατί αυτό σημαίνει σπάσιμο των συλλογικών συμβάσεων και πέρασμα στις ατομικές συμβάσεις εργασίας». 
Δηλαδή, όταν ήταν να δώσουμε παραπάνω δεν θέλαμε να σπάσουμε τις συλλογικές συμβάσεις. 
Τώρα που θέλουμε να δώσουμε πολύ παρακάτω τις σπάμε.

Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)